PowerBI, PowerDit og PowerDat….. tiden er til Self service BI.

Med Microsoft Powerbi har Microsoft lavet et af de bedste produkter til den generation af Self Service business Intelligence som er oppe i tiden. Self Service business intelligence betyder på godt jysk at vi vil have flere og flere brugere til at kunne skabe innovation gennem data, vi vil have flere og flere brugere der ikke har teknisk men forretningsmæssig indsigt til at bruge data til at skabe fremdrift i virksomheden, og vi vil fjerne nogle af de problemstillinger omkring flaskehalse der har været tidligere i forbindelse med Business Intelligence produkter.

Der er efterhånden en del forskellige Microsoft teknologier / produkter, der starter med “Power”, og det kunne være interessant at se hvad disse ord dækker over.

Microsoft PowerBI

Som hovedbegreb har vi PowerBI. Powerbi er Microsofts svar på en cloud baseret løsning, hvor man kan få præsenteret og arbejde med virksomhedens data. For at udvikle præsentationer og datamodeller til PowerBi, skal man bruger Microsoft PowerBI Desktop, som er et udviklingsværktøj man installere på sin computer. Her henter man via PowerQuery data fra forskellige datakilder. Man behøver ikke at se at det er PowerQuery man bruger, man kan være en ganske god BI udvikler, alene ved at kunne bruge det grafiske brugerinterface i Microsoft
PowerBI Desktop. Ovenstående er de basala Power teknologier man skal kan forstå for at kunne arbejde med Microsoft PowerBI.

Nogle virksomheder bruger udelukkende PowerBI Desktop til at lave rapporter og til at vise dem. Når man arbejder i PowerBI Desktop, så gemmer man en fil kaldet PBIX, og denne fil kan alle åbne og hente/vise data i/fra. Jeg anser dog PowerBI Desktop som et udviklingsværktøj, og jeg ville personligt foretrække at bruge Excel hvis jeg alligevel ikke veil vise mine visualiseringer på PowerBI.Com.

Microsoft Excel

Hvis man ser på Microsoft Excel, så findes der også en del produkter som man. Nogle af dem er

PowerQuery, som også bruges i Excel til at hente og modulere data. Derudover har vi begrebet Microsoft Power Pivot, som dækker over en datamodel som gemmes internt i Excel. Man kan arbejde med sine data i Power Pivot og så præsentere dem i et Excel Regneark.

Til visualisering af data, har vi i Excel mulighed for at bruge produkterne Power Map og Power View (Power Map findes også i PowerBI, men den har jeg udeladt under PowerBI).

Mange af teknologierne går igen i PowerBI og Excel, og derfor kan man spørge sig selv om hvornår man vælger det ene fremfor det andet. Tag fat i os, så kan vi tage en snak om dette.

Klik her for at komme til forsiden.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *