To faktor Authentication i PowerBI

Det er let, det er smart og det ser helt fantastisk ud, når man starter på et Microsoft PowerBI projekt. Forretningsfolkene får de fornødne informationer hurtigt og effektivt, og IT-afdelingen kan let få en succes. Alle vinder ved det.

Men husker man altid at tænke sikkerhed med ind i løsningen:

  1. Hvem har adgang til de forskellige dashboards, rapporter og dataset?
  2. Skal man lave begrænsninger i de data som en person / gruppe må se (række og attributter)?
  3. Hvad gør man med login?

Ad. 3, så er udfordringen at dataene ligger i skyen og Powerbi.com er en cloudbaseret løsning. Det betyder på godt jysk at enhver person der kan et brugernavn og et password, principielt kan logge på fra alle steder i verden.

Det havde ikke været et problem, hvis der var tale om et ligegyldigt system uden informationer, men problemet er at Microsoft PowerBI løsninger ofte løsninger der på en eller anden måde giver andgang til nogle af de mest følsomme data en virksomhed besidder.

Derfor skal data sikres på mange forskellige måder, men en ting vi klart anbefaler er at man også sætter en eller anden form for 2 faktor authentikering op.

Dette kan gøres på mange forskellige måder, men vi anbefaler at bruge de indbyggede funktionaliteter i office365.

Vi anbefaler naturligvis at tage en snak med os om dette, men ønsker man ikke dette, så kan man følge følgende link fra Microsoft.

https://support.office.com/en-us/article/set-up-multi-factor-authentication-for-office-365-users-8f0454b2-f51a-4d9c-bcde-2c48e41621c6

Linket er på engelsk.

Linket er generelt for office365, og det betyder at udover at sikre ens Microsoft Office 365 konti med to-faktor authentikering, så sikrer man også sin mailboks og andre Office 365 services.

Har du lyst til at vide mere om sikkerhed i Microsoft PowerBI løsninger, herunder to-faktor authentikering, så kontakt vores Salgschef Helle, på hdv@wwwsoakdk.azurewebsites.net eller telefon +45 28 30 00 21.

Vi er eksperter i at teste sikkerhed i forbindelse med Microsoft PowerBI løsninger, og vi tilbyder alt lige fra test af datasikkerhed til strukturerede komplette forløb, inkl. uanmeldte opfølgninger.

Klik her for at komme tilbage til forsiden.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *